Advies geven over koffie, hoe gaat dat? Aan de hand van een voorbeeld zal ik dit uitleggen.
Een ondernemer wil graag een stukje dag horeca in zijn nieuwe zaak en vraagt aan mij of ik eens met hem hierover wil komen praten. Enkele dagen later treffen wij elkaar en raken in gesprek over zijn zaak, het concept en zijn ideeën. Door goed door te vragen leer ik dat de ondernemer zelf goede koffie wil zetten. Koffiebonen malen on demand en met een halfautomaat werken.
Gelet op zijn budget en het grootte van zijn zaak denk ik te weten welke espressomachine ik kan aanbieden. Ik ga later aan het werk om een passende offerte te maken.
Tijdens het gesprek vertel ik dat hij ook kan kiezen om zijn eigen merk bonen te gebruiken en te verkopen in zijn zaak. Dat idee wordt direct omarmd. Twee weken later staan we bij een koffiebrander in Amsterdam en worden er verschillende koffie’s geproefd. Uiteindelijk is er zelfs een koffie gekozen die zal worden gebruikt door de ondernemer.
Dor mijn netwerk te gebruiken kan ik een oplossing op maat bieden en ondernemers met elkaar verbinden om tot het beste resultaat te komen.
Het resultaat: medio juli wordt de espressomachine door mij geleverd en geïnstalleerd. Als dan de koffie wordt geleverd, zal ik de ondernemer trainen. Zo wordt er straks echt goede en lekkere koffie geschonken. In augustus zal de zaak open gaan.
(wil je weten welke zaak dit is en meer over deze zaak, houd dan mijn facebookpagina in de gaten)